Nieuws

La Pavoni

La Pavoni "Geniale"

De koffiemarkt veranderd in rap tempo en dus ook de eisen op het gebied van apparatuur zijn vele malen hoger dan een aantal jaar geleden. Helaas heeft la Pavoni de afgelopen 15 jaar niet mee bewogen met de vraag naar deze ontwikkelingen en konden wij vaak niet meekomen met de huidige bar/pub modellen. De liefde voor dit prachtige merk was er nog steeds, daarom mailde Michel (eigenaar Alleborgh) 3 jaar geleden dat er nu toch echt een machine moest komen van nu, om zo la Pavoni weer terug te krijgen in het huidige straatbeeld. Vanaf dat moment is er veel heen en weer gemaild en gefantaseerd over het nieuwe model, er gebeurde wat. Wij zijn dan ook erg trots dat het nieuwe model er dan eindelijk is, genaamd de la Pavoni “Geniale”.  Dit alles is ontstaan en gebaseerd op het oude “la Brasilia” model uit de jaren 50-60 , die in onze showroom staat zolang Alleborgh bestaat. Kijk hier voor meer info!

Horecava 2020

Horecava 2020 "The Coffee Stage"

In november 2019 werden wij (ESW en Alleborgh) betrokken bij dit nieuwe project binnen de Horecava. In alle eerlijkheid vonden wij het wel een beetje spannend, maar werden wel erg nieuwsgierig naar deze frisse invulling op het gebied van koffie binnen de Horecava. We kunnen wel zeggen, dat zowel wij als vele anderen dit jaar verrast werden, de “Coffee stage” ademde een festival sfeer en voelde zelfs een beetje knus ondanks de grote van de RAI. Vol passie werd er over koffie gesproken, geproefd en geïnspireerd. Kortom, geen mannen in pakken of gesprekken over leads, maar gewoon zoals koffie hoort te zijn, een feestje .. Bedankt iedereen voor jullie inzet, mede dankzij jullie was deze eerste editie een succes! Klik hier voor de foto's. 

Italië trip

Italië trip

Naast het wel bekende la Marzocco zijn wij ook importeur van een groot aantal andere merken. De meeste bevinden zich in Noord Italië, dus een bezoekje aan deze leveranciers is absoluut geen straf ;). We bezochten o.a.; la Pavoni, Ceado, Mazzer en Nuova Ricambi. Prachtig om te zien dat al deze bedrijven op geheel eigen wijze zich ontwikkelen en mee bewegen met de koffiemarkt. Wij verlieten trots dit zon overgoten gebied en realiseren ons maar weer met hoeveel fijne bedrijven wij samenwerken. Oh ja, we hebben wat beelden geschoten (voor zover dat mocht), bekijk ze hier.

Amsterdam Coffee Festival 2019

Amsterdam Coffee Festival 2019

Jawel, ook editie 2019 is voorbij gevlogen. Wat waren wij blij verrast met de sfeer in het Transformatorhuis dit jaar, alles zat mee: we werden omringt door de beste Baristi, er werden live plaatjes gedraaid en “The Roaster Village” was dit jaar onze buurman met branders uit binnen en buitenland die stonden te shinen op de Mini’s. Dit alles maakte het festival weer echt een festival en stonden wij met een brede glimlach onze nieuwe aanwinst te presenteren, de la Marzocco KB90! Een continue stroom aan mensen, die kwamen voor de nieuwe la Marzocco KB90, de beste espresso, het winnen van een la Marzocco linea Mini of misschien kwamen al die mensen toch voor ons ;), hoe dan ook, het was feest! Bedankt namens ons en onze partner in crime “ESW” en de Alleborghio’s.

Modbar-dag

Modbar-dag

Zo; wij halen de laatste stofzuiger door het pand en slepen de spullen weer op zijn plek. Wat een succes was het afgelopen vrijdag. Naast dat de aandacht uit ging naar de nieuwe Modbar Av, Mahlkönig E65s en de Bravilor HWA6D was het ook een feestje om al onze afnemers te spreken en te zien. Wij, ESW en Alleborgh, zien dan ook op zo’n dag hoe uniek bedrijf wij eigenlijk hebben dan wel runnen als partners. Of je nu bij één van de grootste Nederlandse branders werkt of achter in je schuur koffie staat te branden, iedereen is welkom bij ons en deelt de passie voor het vak. Natuurlijk heeft ieder zijn eigen visie, maar het voelt als één familie. Als dit geen goede afsluiter is van 2018, met dit bijna kerstachtige warme gevoel dan weten wij het ook niet meer ;). Bedankt voor jullie aanwezigheid en kijk hier voor wat kiekjes.

The World of Coffee

The World of Coffee

Wow, langzaam ontwaken wij uit de grote koffiedroom die “The World of Coffee” heet. Voor sommigen van ons de eerste die men mee maakte. Once in a life time, zo voelde het deze prachtige fair te organiseren in ons eigen landje. Hierbij een bondige opsomming van een aantal hoogtepunten; Lex Wenneker die 2e van de wereld werd strijdend in de “World Barista Championships” 2018 en Agnieszka Rojewska; de eerste vrouwelijke Barista ooit die de 1e plek wist te veroveren, Henk Langkemper presenteerde zijn vintage collectie, het La Marzocco feest op de Supper Club Cruise en niet te vergeten de presentatie van de La Marzocco Modbar. Wat een fijne week was het, bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid waardoor deze “World of Coffee 2018” een zeer onvergetelijke is geworden.

The Host Milano

The Host Milano

The Host: een naam die het woordje “The” zeer waar maakt, niet alleen qua omvang maar ook door de enorme variatie aan enthousiaste standhouders. Wij waren er dit jaar weer om al onze leveranciers te spreken en alle nieuwe prototypes/modellen te testen en te bespreken. Waanzinnig leuk om te zien dat de leveranciers waar wij mee samenwerken, al die tijd blijven vernieuwen en ook enorm populair zijn onder alle bezoekers. Met gepaste trots liepen wij rond en willen via deze weg al onze leveranciers bedanken; la Marzocco, la Pavoni, BUNN, Mazzer, Ceado en Mahlkönig bedankt! Klik hier voor jaloersmakende beelden ;).

Technische Training bij La Marzocco

Technische Training bij La Marzocco

Jaja, dat La Marzocco niet stil zit is inmiddels wel duidelijk. Daarbij moeten wij uiteraard in hetzelfde tempo mee met alle technische ontwikkelingen en nieuwe producten die spoedig zullen volgen. Bijkomend voordeel was dat dit een tripje Florence betekende voor een aantal van ons, wat o.a. gepaard ging met: elke ochtend een aantal espressi met Mr. Bambi himself, lunch in het zonnetje, volledige rondleiding en elke avond een pilsje met collega’s. Zwaar was het wel, maar iemand moest het doen. Zie hier het naslagwerk van het bovenstaande.

Amsterdam Coffee Festival 2017

Amsterdam Coffee Festival 2017

Een brede glimlach is niet van ons gezicht te krijgen, wat een feest hebben wij er wederom met zijn allen van gemaakt. Voor diegene die niet geweest zijn (shame on you), je hebt o.a. gemist een: weegschaal gestuurde La Marzocco Strada Av, Latte art throwdown met een Linea Mini als prijs, variatie aan custom onderdelen van zowel Gerard als Specht design en natuurlijk onze oneindige liefde… Hey niet getreurd, hier en hier hebben wij al een groot deel van de foto’s. Mocht je nog niet genoeg hebben gekregen van al dit leuks, kom dan volgend jaar gezellig weer of alsnog. Voor al onze lieve koffievrienden, familie en leveranciers onwijs bedankt en tot de volgende!!

Op de koffie bij La Marzocco, Firenze

Op de koffie bij La Marzocco, Firenze

Als importeur van het prachtige merk “La Marzocco”, zijn wij (ESW en Alleborgh) weer afgereisd naar Firenze. Ons laatste bezoek was in 2015, dat dit te lang geleden was werd wel duidelijk toen we het La Marzocco terrein betraden. Wat is het bedrijf enorm gegroeid, het kleine familiebedrijf sfeertje is er inmiddels wel van af. Desalniettemin werden wij wel als familie onthaald en is de focus op ontwikkeling en kwaliteit alléén nog maar groter geworden. De kiekjes kunnen natuurlijk niet ontbreken, een aantal hiervan kunnen wij niet tonen i.v.m. nieuw ontwikkelingen. Bekijk de foto’s hier.

 

 

Voorrondes SCAE-Nederland

Voorrondes SCAE-Nederland

Wow, de afgelopen 3 weken zijn voorbij gevlogen. Wij kunnen weer spreken van een zeer geslaagde reeks voorrondes. Alle koffiehelden hebben weer te gekke prestaties geleverd op het Brewerscup, DBC en Latte-art podium.  Dankzij alle sponsors en vooral een hoop enthousiaste vrijwilligers was het weer een feestje om als locatie te fungeren. Naast alle wedstrijden was er ook volop gelegenheid om bij te kletsen, super om te horen en te zien hoe rap ons land mee beweegt in alle koffiegekte. Kortom; wij hebben weer genoten van al jullie inzet, professionaliteit en gezelligheid, graag zien wij jullie weer op het ACF 2017. Ohja… Gelukkig hebben wij de foto’s nog.

Lowlands 2016

Lowlands 2016

Wij verhuren het gehele jaar door aardig wat machines aan super enthousiaste vrienden, dealers en relaties, erg fijn om op deze manier La Marzocco ook te zien op de leukste festivals, partijen, trouwerijen enz. Sommige festiviteiten zijn wel erg bijzonder, zo stonden onze machines voor het eerst op Lowlands i.s.m. de boys van The Village. Hier stonden een groot aantal Linea’s keihard te werken in het door The Village gebouwde Amerikaanse pompstation.
Maar liefst 55.000 bezoekers genoten van een kop specialty coffee van de bovenste plank, wat kicken om hier aan mee te werken! Kijk voor meer beeldmateriaal op de pagina van Lowlands of The Village.

World of Coffee 2016, Dublin

World of Coffee 2016, Dublin

Een deel van ons team is op bezoek geweest in Dublin tijdens het World of Coffee event 2016. Wat een mooie ontwikkelingen weer op zowel koffie als machine gebied, o.a. werd daar de nieuwe La Marzocco Pb met brew ratio gepresenteerd die vanaf heden ook bij ons te verkrijgen is. Ook kwam Slayer met een nieuw pareltje genaamd “Steam”, deze is snel te bewonderen in onze showroom en eind 2016/begin 2017 leverbaar. Wij kwamen uiteraard niet alleen voor de beurs, maar vooral ook voor onze Nederlandse helden tijdens het Wbc, Brewerscup en Aeropress championship. Lex, Rob en Edward hebben de Nederlandse koffie scene in Dublin laten shinen!! Lees hier nog een verslag van onze vrienden van het KTC magazine.

Grand Opening Alleborgh

Grand Opening Alleborgh

Jaja, na een jaar slopen en bouwen van een nieuwe locatie was het dan eindelijk zover, het openingsfeest. Een dag die niet kon mislukken met de condities op 1 april 2016, het zonnetje scheen, de drankjes stonden koud en de foodtrucks stonden klaar met de meest verse happen. Wat hebben wij genoten van alle overweldigende reacties en de maar liefst ruim 200 bezoekers. Wij ontvingen alle gasten en werden overspoelt met cadeaus en onwijs veel complimenten over onze nieuwe plek . Ook al heeft Michel tijdens zijn praatje iedereen uitgebreid bedankt, nogmaals via deze weg bedankt voor dit fantastische moment, een dag die wij nooit zullen vergeten.

Amsterdam Coffee Festival 2016

Amsterdam Coffee Festival 2016

Wat een feestje was deze alweer 4e editie van het Amsterdamse coffee festival. Dit jaar was het voor het eerst op het westergas-terrein, wat in positieve zin iedereen verraste. Wij hadden de eer het kleine tranformatorhuisje deels om te bouwen naar een Alleborgh en Esw bolwerk. De geijkte standsetting hadden wij ingeruild voor een gezellig huiskamer vol met La Marzocco’s, grinders, baristatools en de Modbar niet te vergeten. De beelden liegen niet, want wat waren wij weer trots op al onze ambassadeurs die het vertrouwen hebben onze apparatuur te etaleren tijdens het ACF 2016. Big thanks en tot volgend jaar! Klik hier voor youtube film.

La Marzocco VanJe bent van harte welkom in onze showroom            Contact

Contact

adresKabelstraat 17
1322 AD Almere
Telefoon
036 - 30 30 980

Openingstijden: 8.30 - 16.30 uur

Social media

icon facebook footer alleborgh twitter alleborgh instagramalleborgh pintrest

Copyright © 2016 alleborgh.nl | disclaimer | privacy | design: creative answer | photos: Asja Jäger-Bouw